Formula 1: Charles Leclerc – accident spectaculos la 240 km/h

0

Pilotul de Formula 1 al echipei Ferrari a lovit zidul de protecție în virajul 23, la finalul antrenamentelor de vineri, pe circuitul stradal al Marelui Premiu al Arabiei Saudite, programat duminică.

Leclerc, care reprezintă Monaco, a înregistrat al 10-lea cel mai bun timp în cea de a doua repriză de antrenamente libere, dar a pierdut controlul monopostului SF21 spre sfârșitul sesiunii00.

A ieșit nevătămat din mașina care s-a izbit de zidurile de protecție la o viteză de aproximativ 240 km/h, într-un viraj identificat de piloți ca fiind una dintre cele mai mari provocări de pe noul circuit stradal din Jeddah.

Impactul cu parapetul a avariat grav Ferrari-ul și a dus la încheierea prematură a sesiunii de pregătire.0

Lewis Hamilton a fost cu 0,195 secunde mai rapid decât rivalul la titlu Max Verstappen, aflat pe locul al 4-lea.

Verstappen îl conduce pe Hamilton cu opt puncte, cu două curse înainte de finalul sezonului actual.

În cazul în care olandezul îl învinge pe britaic, pilotul Mercedes ar avea nevoie ca „Mad Max” să aibă probleme în ultima cursă de la Abu Dhabi pentru a-l depăși. Însă Verstappen își poate permite să termine al 2-lea în spatele lui Hamilton pe circuitul saudit.

De 7 ori campion mondial, Hamilton a fost devansat cu doar 0,061 secunde de coechipierul său Valtteri Bottas, iar al 3-lea a fost Pierre Gasly de la Alpha Tauri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele