Formula 1: Marele Premiu al Chinei nu va avea loc în aprilie

0
Sebastian Vettel

Directorul Ross Brawn a declarat, joi, că dacă va fi cazul ca Marele Premiu al Chinei să nu aibă loc în aprilie, conform calendarului, din cauza coronavirusului, se va încerca reprogramarea cursei spre finalul anului.

GP-ul Chinei este programat în data de 19 aprilie, la Shanghai.

“China este o piaţă entuziastă, în creştere. Ne-ar plăcea să avem o cursă în China. Vom încerca să găsim o fereastră pentru cursă, spre finalul anului”, a spus Brawn.El a precizat că autorităţile chineze trebuie să ia o decizie rapid. “Există două termene din punct de vedere al logisticii. Onul este când porneşte transportul pe mare, şi anume săptămâna aceasta sau săptămâna următoare. Carburantul şi ce mai este necesar sunt încărcate pe o navă. Dar nu este un dezastru dacă se schimbă situaţia şi trebuie să fie dus înapoi. Apoi, trecem la partea legată de ducerea oamenilor acolo. Este o mare provocare să îi ducem acolo pe oameni pentru pregătirea cursei. Aceasta este o fază critică. Şi asta se va întâmpla în două sau trei săptămâni. Cred că acela este momentul în care trebuie să ştii exact care esrte situaţia”, a adăugat Ross Brawn.

Unele companii aeriene au suspendat cursele către China şi guvernele şi-au sfătuit cetăţenii să nu călătorească spre acea destinaţie. Până în prezent, din cauza coronavirusului au murit 563 de persoane.

Citește și:USR l-a propus premier pe Dacian Cioloș la consultările de la Cotroceni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele