Fostul fotbalist al lui Dinamo Kiev – Florin Cernat și amintirile din Ucraina: “Am prins acolo Revoluția Portocalie” (AUDIO)

1
Sursa foto: Metropola tv

Gălățeanul Florin Cernat a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în emisiunea „Fluier Final”, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan despre perioada în care a jucat la Dinamo Kiev, dar și despre situația actuală din Ucraina.

 

Sincer, nu m-aș fi așteptat ca Ucraina să fie invadată. Este o perioadă foarte grea, nu doar pentru ei, ci și pentru cei din jur. Nu știu cine are de câștigat în acest conflict, însă eu sper să se termine cât mai repede, pentru că sunt foarte multe victime în rândul civililor și nu cred că este bine pentru nimeni.

În 2004 ne-a prins Revoluția Portocalie în timp ce jucam cu AS Roma. Oamenii erau supărați că Iușcenko avea în unele localități 102% sau chiar 103% voturi. Noi chiar am ieșit în stradă la proteste, ne-au luat și pe noi. Conducerea noastră era de partea lui Ianukovici și am ieșit și noi la proteste. Eu nu înțelegeam mare lucru atunci, dar dacă toată echipa a fost, a trebuit să merg și eu, chiar dacă Iușcenko era mare fan Dinamo Kiev.

Eu n-am investit acolo, la Răzvan Raț este altceva. Raț s-a căsătorit cu o ucraineancă, dar la mine a fost altceva. Am vorbit cu foști colegi, am vorbit și cu persoane din conducere. Este trist ce se întâmplă, panică, griji, nu este ușor să auzi rachete și bombe cum explodează prin oraș. Mor oameni care nu au nicio vină, dar asta este viața. Am trecut prin pandemie, dar acum trecem și prin război”, a spus Florin Cernat la Radio Sport Total FM.

Întregul dialog poate fi ascultat și pe site-ul www.sptfm.ro, sau accesând înregistrarea de mai jos:

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele