Fostul primar PNL al Beiușului a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru corupție

0

Fostul primar liberal al municipiului Beiuş (jud. Bihor), Adrian Domocoş, a fost încarcerat, vineri seară, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la cinci ani și opt luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție în dosarul DNA Oradea, în care procurorii l-au trimis în faţa instanţei şi pe episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, care însă a fost achitat, transmite publicația locală ebihoreanul.ro.

În acest dosar, în care DNA îi imputa fostului primar al Beiuşului că ar fi abuzat de funcţia publică pentru a obţine un spaţiu comercial de la Episcopia Greco-Catolică pe o chirie simbolică, promiţând, în schimb, scutirea imobilelor bisericii de la plata impozitului, Domocoş a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Anterior, Curtea de Apel Oradea îl condamnase la 7 ani de detenţie.

În schimb, episcopul Virgil Bercea a fost achitat definitiv pentru toate acuzaţiile care i s-au imputat, şi anume pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Soluţia este similară şi în cazul administratorului episcopiei, Mircea Constantin, care fusese inculpat pentru dare de mită, fals în declaraţii şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Avocaţii Episcopiei Greco-Catolice Oradea consideră soluţia instanţei „un triumf al actului de justiţie”.

Potrivit Digi24.ro, Adrian Domocoş nu este la prima condamnare. În 2016, cu două zile înainte de alegerile locale, a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare de un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și Dan Barna: Îi doresc succes lui Dacian Cioloș cu noul partid! USR și PLUS au aceleași obiective, de a salva România de corupție și sărăcie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele