Fotografia momentului: Dragnea și-a asigurat majoritatea în CEX, Dăncilă poate întoarce jocul

0

Toate informațiile disponibile vineri dimineața indică faptul că Liviu Dragnea și-a asigurat majoritatea în ședința CEX, programată să înceapă la ora 12.30. Dragnea a negociat om cu om pentru a-și asigura cât mai multe voturi din cele 65 din CEX. Potrivit surselor G4Media ar fi promis funcții: ministerul de interne lui Oprișan, postul de vicepremier lui Felix Stroe, conducerea Romsilva președintelui PSD Vâlcea etc. Antena 3, de pildă, postul de propaganda al PSD, care a oscilat între tabere, susține că la această oră Dragnea și-ar fi adjudecat peste 50 de voturi.

Pe de altă parte, meciul nu este încă jucat. Premierul Viorica Dăncilă nu s-a poziționat public. Vicepremierul Paul Stănescu, unul din semnatarii scrisorii anti-Dragnea, a declarat joi seara că a vorbit cu premierul, că i-a propus Vioricăi Dăncilă să accepte funcția de președinte interimar al PSD. Potrivit surselor G4Media, va conta mult cum se va poziționa în CEX premierul Dăncilă, mai ales că argumentul suprem al liderului PSD este că dacă va fi schimbat partidul riscă să piardă guvernarea. Dragnea promite și împarte funcții, însă resursele și puterea de decizie sunt totuși la șeful guvernului.

Potrivit surselor G4Media.ro, un factor important va fi atmosfera din CEX, care tabără va reuși să se impună în discursuri. Liderii din teritoriu tind să meargă cu puterea, cu tabăra pe care o percep ca fiind câștigătoare. Este un detaliu care ar putea schimba, la rândul său, soarta meciului intern, care acum pare jucat în favoarea lui Dragnea.

Citește și Mihai Chirica:PSD astăzi trebuie să se declare învins, Dragnea ne-a adus într-un impas de guvernare

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele