Francezii au fugit de coronavirus pe plaja Atlanticului

0

În Franţa, criza sanitară și restrictiile impuse au schimbat obiceiurile în perioada de vacanţă şcolară. Pârtiile de schi sunt închise, iar lipsa atracțiilor din stațiunile de schi i-au făcut pe francezi să caute puțin aer curat în zonele de coastă ale Oceanului Atlantic.

 

La cinci ore de Paris, în mica localitatea La Baule, soarele și ambianța de la malul Oceanului Atlantic seamănă mai degrabă cu vacanța de vară în această perioada de februarie. Rezervările au crescut, iar comercianții sunt bucuroși să primească mai mulți clienți.

Vezi și Focare de gripă aviară, în Franța

În plină perioadă de criză, evadarea din orașele mari poate fi cea mai bună soluție și pentru continuarea activității, de la distanță, așa cum cer restricțiile sanitare. Un colac de salvare pentru sectorul imobiliar.

Vacanța la ocean are însă și lipsuri. Carantină de noapte, restaurante, cinematografe și săli de spectacole închise.

Sigur, mai e și frigul specific perioadei din an, dar curenții puternici de aer sunt benefici pentru că alungă orice virusuri, iar plajele lungi fac ca distanțarea socială să fie posibilă. Astfel, fiecare francez ajuns la ocean poate fi sigur că rămâne în afara pericolului reprezentat de COVID-19.

Citește despre cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele