Francezii de la Le Monde, mai conștienți de criza din România decât PSD și CCR

0
ciolacu iohanni
- Reclama -

CCR garantează persoanelor infectate cu COVID libertate de mișcare, scrie Le Monde, după ce Curtea Constituțională a declarat că izolarea, carantinarea și internarea obligatorie sunt neconstituționale. Ca urmare a acestei decizii, peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Pacienții internați cu COVID-19 se pot externa la cerere. 600 de persoane din aproximativ 7,810 spitale s-au întors acasă. Autoritățile nu mai au niciun mijloc legal de a-i împiedica să intre în contact cu alte persoane, mai scrie Le Monde.

„Nu-i putem opri”, a declarat Beatrice Mahler, directorul medical al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. „Noi, medicii, încercăm să le explicăm care sunt riscurile. Un pacient de 24 de ani care tocmai s-a externat ne-a asigurat că nu va intra în contact cu alte persoane, dar și-a sunat părinții care au venit să-l ia”.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, declara că decizia CCR privează Guvernul de orice mijloace de gestionare a crizei de coronavirus. El a subliniat că CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor.

- Reclama -

Le Monde mai precizează că apelul disperat al premierului Orban nu i-a convins pe cei 600 de pacienți infectați cu COVID să rămână în spital. Ei s-au întors la familiile lor și se plimbă liber, în timp ce numărul de infecții crește alarmant. „

Timp de câteva luni, am avut o medie de 125 de persoane infectate pe zi”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, pe 7 iulie.

Incredibil, PSD vorbește despre hoție: Guvernul Orban ”să nu mai fure”

Jocul criminal al PSD pe Legea carantinei

Președintele interimar al PSD a avut joi dimineață o discuție cu secretarul de stat Raed Arafat, pe legea trimisă de Guvern în Parlament care reglementează carantina și izolarea bolnavilor de COVID-19. „Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile!”, a scris Ciolacu, pe Facebook, după discuția cu șeful DSU.

Întâlnire cu Arafat vine după o dezbatere organizată de PSD la care au fost invitați să participe negaționiști ai COVID, ONG-uri care promovează teoriile conspirației sau medici care se opun vaccinării.

Proiectul de lege trimis de Guvern va fi modificat astăzi în Comisiile parlamentare, urmând ca în cursul serii să aibă loc ședința de plen în care să fie adoptată legea.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată.

După adoptare, proiectul merge la Senat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele