Franța va înregistra, în 2020, cea mai gravă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial

0

Franţa va înregistra, anul acesta, cea mai gravă recesiune de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, a spus, astăzi, ministrul Economiei, Bruno Le Maire, cu prilejul unei audieri de către Comisia pentru Afaceri economice din Senat, transmite AFP, citată de Agerpres.

 

Bruno Le Maire a declarat: “Cea mai proastă cifră de creştere pe care a cunoscut-o Franţa după 1945 a fost în anul 2009, după marea criza financiară din 2008, când economia a înregistrat o contracţie de 2,2%. Probabil vom avea o contracţie mai amplă în acest an. Aceasta arată amploarea magnitudinii şocului economic cu care ne confruntăm”.

Luna trecută, Guvernul de la Paris a estimat că economia se va contracta cu 1% în acest an, însă ulterior Bruno Le Maire a sugerat că amploarea contracţiei economice va fi mult mai importantă decât se preconiza iniţial.

La rândul său, Institutul naţional de statistică din Franţa (Insee) a apreciat că în prezent economia franceză funcţionează la 65% din capacitate din cauza coronavirusului, adăugând că fiecare lună de carantină şterge trei puncte din creşterea anuală a PIB-ului Franţei. Insee a adăugat că evoluţia PIB-ului este strâns legată de scenariu de ieşire din criza sanitară.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele