FRC a acordat prima garanție pentru programul Investește în Tine prin CEC Bank

0
FRC a acordat prima garanție pentru programul Investește în Tine prin CEC Bank

 

Astăzi, Fondul Român de Contragarantare (FRC) a acordat CEC Bank prima garanție în cadrul Programului Investește în tine și anunță că este pregătit să primească solicitările transmise de instituțiile de credit partenere. Garantia reprezinta 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile, comisioanele, spezele și orice alte costuri adiacente programului și care sunt decontate instituțiilor de credit prin Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Ministerul Finanțelor Publice a mandatat  Fondul Român de Contragantare să acorde garanții în acest program, în limita unui plafon de 300 milioane lei în 2018. Condițiile și criteriile de eligibilitate ale creditului sunt disponibile în rețelele băncilor partenere.

Mecanismul de creditare prezintă pentru beneficiari avantaje financiare, creditele acordate în cadrul Programului Investește în tine având costuri și dobândă zero, întrucât acestea sunt suportate de statul român.

„Specialiștii IT&C din cadrul FRC au dezvoltat în premieră o aplicație informatică care permite transferul, analiza și aprobarea operativă a solicitărilor potențialilor beneficiari de credit, astfel încât acordarea acestuia să fie realizată în cel mai scurt timp și să permită un singur punct de contact pentru beneficiari, la băncile care au subscris programului”, spune Stere Farmache, Președintele Directoratului FRC.

Măsura vine să diversifice obiectul de activitate al FRC care, pe lângă contragaranții la garanțiile acordate de către fornduile de garantare în programe de acces la finanțare a IMM-urilor, va putea contribui la susținerea beneficiarilor de credite, persoane fizice, care aleg să investească în formarea lor profesională, educație, cultură, sănătate, sport și/sau propriul habitat.

Sursa: FRC a acordat prima garanție pentru programul Investește în Tine prin CEC Bank

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele