FRF investește 250.000 de euro în căutarea de speranțe

0

Comitetul Executiv al FRF a aprobat  înființarea unei competiții naționale de elită la nivel Under 14 dedicată selecției și formării noilor generații de jucători pentru echipele reprezentative.

Proiectul elaborat și coordonat de Departamentul de Scouting al FRF, prin managerul Ion Geolgău, are, în același timp, mai multe obiective: „Ne dorim dezvoltarea unei competiții în care cei mai buni se formează jucând împotriva celor mai buni, depistarea talentelor prin aplicarea selecției progresive și definitivare unui sistem optim pentru exploatarea potențialului fotbalistic”.

„Cel mai important subiect al zilei a fost înființarea unei noi competiții, vorbim de Turneul Speranțelor, o competiție de elită pentru copii născuți în 2004. Este un proiect care va fi coordonat de Gheorghiță Geolgău, ca manager al departamentului de scouting. Pe de o parte este o competiție de elită, dar în același timp este și un filtru multiplu de selecție. Obiectivul este să putem pune pe picioare o competiție de elită la această categorie de vârstă, dar în același timp să putem pregăti tot procesul de selecție pentru prima reprezentativă de Under 15 pe care o vom forma anul viitor. În această vară am avut întâlniri cu aproape toți membrii afiliați ai FRF în care am prezentat acest proiect, am avut parte de o susținere extraordinară, astfel că azi a și fost aprobat de Comitetul Executiv. Investiția este una pe măsură, vorbim de 250.000 euro în această primă generație de copii născuți în 2004”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Proiectul va fi organizat de FRF în parteneriat cu Asociațiile Județene de Fotbal, investiția financiară din partea Federației fiind de 250.000 de euro pentru prima ediție a competiției. Selecțiile vor fi efectuate de referenții locali FRF, Departamentul Scouting, staff-ul echipelor naționale de juniori și membrii Comisiei Tehnice FRF.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele