Mango- fructul național al Indiei este și preferatul românilor

0
fruct Mango
- Reclama -

Iarna începe sezonul fructelor exotice în alimentaţia noastră. Portocale, banane, mango, ananas, grapefruit şi altele înlocuiesc pentru câteva luni fructele româneşti, oferindu-ne vitaminele şi mineralele de care avem nevoie.

Unul dintre cele mai parfumate fructe exotice este mango, fructul naţional al Indiei, Pakistanului şi Filipinelor. Datorită gustului său aromat şi dulce, arborele (Mangifera indica) care îl produce şi care este originar din sudul Asiei a devenit una dintre cele mai cultivate plante din zona tropicală.

În sec XVI a fost introdus de către portughezi în Africa și Brazilia. Există în jur de 400 varietăți de mango, cu fructe galbene, roșii, portocalii și verzi. Arborele ajunge la înălţimi de 30-40 m, trăieşte mai mult de 300 de ani, are frunze veşnic verzi şi rădăcini ce se răspândesc la mai mult de 6 m adâncime în sol. Lemnul său este folosit la producerea unor instrumente muzicale precum ukulele.

Din frunze şi scoarţă se extrage o substanţă numită mangiferin folosită în industria farmaceutică având rol analgezic, antimicrobian, hepatoprotector şi antinflamator. Extracte din scoarţă şi frunze sunt folosite şi în medicina tradiţională indiană de sute de ani.

Fructul de mango conține vitamina A, vitamina C, vitamina B6, calciu, magneziu, potasiu, cupru și antioxidanți. Aceste substanțe au rol în menținerea sănătății corpului, susținând funcționarea sistemului imunitar, a ochilor, ficatului, inimii, sistemului muscular și a celui osos, dar și a aparatului digestiv.

- Reclama -

În credința hindusă, mango reprezintă fructul vieții și dacă ținem cont de mineralele și vitaminele pe care le conține putem înțelege de ce. India, China, Thailanda, Indonezia şi Pakistan sunt ţările cu cea mai mare producţie la nivel mondial. Fructele de mango sunt consumate pe întreaga planetă, în salate, prăjituri, sucuri, creme şi sosuri.

Cum poți consuma fructul mango ?

  • Sucurile Dellos Aloe Vera

Dacă sunteți amatori de experiențe noi și gustoase, puteți încerca sucurile Dellos Aloe Vera cu mango. Este o băutură răcoritoare, energizantă și cu un gust inedit pe care o găsiți pe rafturile marilor lanțuri de supermarketuri de la noi. Pe lângă cel cu mango, s-ar putea să vă mai atragă atenția și combinațiile de litchi cu Aloe Vera, Afine cu Aloe Vera sau Cocos și Aloe Vera. Găsiți mai multe informații pe Facebook .

  • Reţetă de friptură de porc în crustă de migdale cu garnitură de mango:

Dacă sunteți pasionați de gătit și modul perfect de a vă relaxa implică bucătăria, avem pentru voi o rețetă simplă și gustoasă de friptură cu mango.

Carnea de porc se stropeşte cu ulei de măsline şi se trece printr-un amestec format din ½ cană migdale măcinate amestecate cu 2 linguri de zahăr brun şi apoi se rumeneşte.

 Se serveşte cu garnitură compusă din 2 fructe de mango tăiate bucăţele,¼ ceapă tocată, ¼ cană ardei gras, 1 lingură de oţet, 1 linguriţă de mentă, sare şi piper după gust.

Poftă bună!

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele