„Fulgerul” Bolt este mai sărac cu o medalie!

0
- Reclama -

Vedeta numărul 1 a atletismului mondial, jamaicanul  Usain Bolt a pierdut, oficial, una dintre medaliile sale olimpice de aur în urma descalificării ștafetei jamaicane de 4×100 m la JO 2008 de la Beijing.

Necazul a fost provocat de colegul lui Bolt, Nesta Carter, suspendat pentru dopaj.

Comitetul Internațional Olimpic a oficializat, săptămâna aceasta, descalificarea lui Carter de la JO de la Beijing: „Nesta Carter a recunoscut că este vinovat de încălcarea regulamentelor antidoping în timpul Jocurilor de la Beijing din 2008.  El este descalificat din ștafeta de 4×100 m. Echipa jamaicană este descalificată. Medaliile corespunzătoare și diplomele sunt anulate și trebuie restituite”

Carter, 31 ani, va trebui să returneze medalia, la fel ca și coechipierii săi.”Este ceva ce mă îndurerează, ani întregi muncești din greu să colecționezi medalii de aur, pentru a fi campion, mi se rupe inima. ”Astfel de lucruri se întâmplă în viață, dacă se confirmă și va trebui să returnez medalia, o voi face, nu este o problemă pentru mine ”.

Triplele au devenit istorie

Usain Bolt avea în palmares  trei triple olimpice (100 m, 200 m și ștafeta 4×100 m) realizate în 2008, 2012 și 2016. Acum se mai poate mândri „doar” cu dublă și două triple.

- Reclama -

 

Sursa foto: .telegraph.co.uk

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele