Funcția lui Tudorel Toader depinde de evaluarea procurorului general, anunțată astăzi

0

Tudorel Toader este aşteptat să-şi prezinte decizia în privinţa procurorului general. Ministrul a anunţat încă din august că începe evaluarea activităţii lui Augustin Lazăr şi, până acum, a depăşit termenele pe care singur le-a stabilit pentru încheierea procedurii. Potrivit surselor Digi 24, rămânerea lui Tudorel Toader în funcţie depinde de concluzia pe care ar urma să o facă publică astăzi.

Tudorel Toader revine astăzi la ministerul justiţiei, după două zile de concediu. Potrivit agendei de pe site-ul instituţiei, ministrul va intra din nou în concediu mâine şi poimâine.

Toate informaţiile apărute până acum spun că Tudorel Toader îşi va prezenta concluziile referitoare la evaluarea procurorului general Augustin Lazăr.

Este o procedură pe care ministrul a anunţat-o pe Facebook, în data de 25 august, după ce Darius Vâlcov publicase un aşa-zis protocol secret cu SRI, semnat de Augustin Lazăr. Iniţial, termenul de finalizare a evaluării a fost de 30 de zile. Săptămâna trecută, Tudorel Toader spunea că este o chestiune de zile.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, declara la începutul acestei lunii că este îngrijorat de această procedură de evaluare a procurorului general. Ne amintim că în urma unei evaluări similare, ministrul a propus revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Dacă Tudorel Toader decide să ceară îndepărtarea din funcţie a lui Augustin Lazăr, preşedintele nu mai poate refuza, potrivit deciziei Curţii Constituţionale prin care a fost obligat să semneze revocarea procurorului şef al DNA.

Citește și VIDEO Liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, discurs în Parlamentul European despre venirea sa în România în 89, Radu Câmpeanu, Iliescu și mineri

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele