Funeriu susține că educația este marele eșec al lui Iohannis

1
- Reclama -

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că principalul eşec al preşedintelui Klaus Iohannis este faptul de nouă ani vorbim despre proiectul România educată, iar în acest timp au intrat în sistem 1,8 milioane de copii care nu au văzut nicio schimbare importantă.

 

Daniel Funeriu a declarat, miercuri, la Prima News, că înainte de a introduce camerele de luat vedere la bacalaureat, acest examen era o fraudă naţională.

“Înainte să introduc camere de luat vederi, celebrele camere de luat vederi, la bacalaureat, bacalaureatul era o fraudă naţională. Înainte de a începe lupta împotriva plagiatorilor, tot în 2011, era lucru comun să dai teză de doctorat copiind pe altcineva şi atunci, neavând aceste repere morale solide, aveam profesori universitari care erau plagiatori.

Ce ne putem aştepta de la ei? Aveam generaţii întregi de copii unde numere colosale de copii obţineau bacalaureatul prin fraudă şi umpleau băncile universităţilor.

- Reclama -

Deci pot să organizez oricum învăţământul dacă profesorul de la catedră e un plagiator, dacă elevul care intră la facultate este prost pregătit. Degeaba ai săli de clasă frumos văruite şi tablă interactivă. Şi cred că aici este principalul eşec al preşedintelui, pentru că ne-a spus încă de la începutul mandatului, ne-a spus de România educată. Am fost foarte bucuros pentru că am spus, uite, în sfârşit, cineva care va face din educaţie o dinamică societală. (…) Ce înseamnă ca educaţia să fie o dinamică societală.

Ianis Hagi a revenit pe teren după un an pe tușă

Dacă educaţia este o dinamică societală, înseamnă că cunoaşterea, căutarea cunoaşterii este un reflex. În orice moment al vieţii un om caută cunoaşterea”, a declarat Daniel Funeriu.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele