Fuziunea dintre Eximbank şi Banca Românească încă nu a fost aprobată

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că tranzacţia referitoare la preluarea de către EximBank a 99,28% din Banca Românească de la National Bank of Greece era parafată când a preluat funcţia de ministru, dar fuziunea nu este încă aprobată, fiind ”complicată” şi rămâne de văzut dacă va rămâne în actuala formă.

În iunie 2019, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Marţi, ministrul a precizat că doar tranzacţia este aprobată, nu şi fuziunea.”Tranzacţia era parafată când am venit eu. Eu vorbesc despre fuziune. Fuziunea nu este încă aprobată de Ministerul Finanţelor. La fuziune mă gândesc dacă rămâne în această formă, acolo sunt mai multe lucruri de discutat. Această fuziune, între o bancă de stat care nu a avut activitate pe piaţa de retail şi o bancă de retail, care a acţionat pe piaţa românească de retail, cu bune şi rele în ultimii ani, este complicat de făcut. Aici ai nevoie de expertiză, de experienţă. Vom mai discuta despre asta”, a spus Cîţu.

Citește și: Ministrul Sănătăţii: “Datorită” plecării părinţilor în străinătate avem din ce în ce mai mulţi copii cu autism

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele