Gabi Firea a explicat cum folosim transportul în comun după 15 mai în București

Este normal să nu se accepte aglomerarea şi este imperios necesar să se urmărească zonele şi rutele care tind să se aglomereze

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre cum vor trebui să se comporte călătorii în STB. ”Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie şi troleibuze la un moment dat, când aproape toate activităţile erau reduse total sau încetinite. După anunţul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că aţi observat că în Bucureşti a reapărut o uşoară aglomeraţie. În anumite intersecţii, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a declarat Gabriela Firea.

 

Controlorii vor ave puteri sporite şi vor fi ajutaţi de Poliţia Locală. Mai exact, aceştia vor verifica numărul de persoane dintr-un mijloc de transport în comun, astfel încât să fie respectată distanţarea socială. De asemenea, controlorii şi poliţiştii vor putea opri în staţii călătorii în eventualitatea în care un mijloc de transport în comun are deja prea mulţi oameni.

Firea a precizat şi că poliţiştii şi controlorii vor trebui să impună aceste reguli fără a brusca, jigni sau ridica tonul la cetăţeni.

Firea doreşte redeschiderea parcurilor

”Este normal să nu se accepte aglomerarea şi este imperios necesar să se urmărească zonele şi rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând picioare, dar nu mai mult, şi la distanţă. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru şi cu sprijinul colegilor de la Poliţia locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători.

Pur şi simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanţa socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aştepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a mai precizat Gabriela Firea.

În contextul în care mijloacele de transport în comun din Bucureşti erau pline înainte de criză, mai ales la orele de vârf, rămâne de văzut cum se va putea aplica noua regulă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele