Gabriel Sandu, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul “Microsoft”, rămâne în penitenciar

0

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul “Microsoft”, rămâne în penitenciar , a decis luni Tribunalul Ilfov, care i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Decizia instanţei este definitivă.

Citiți și Fostul ministru Cristian David, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis contestaţia formulată de DNA, desfiinţând sentinţa Judecătoriei Sectorului 4, de eliberare condiţionată a fostului ministru Gabriel Sandu.

“Respinge ca nefondată propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Sandu Gabriel, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava”, este decizia Tribunalului Ilfov.

Magistraţii au decis că fostul ministru al Comunicaţiilor poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în decembrie 2018.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 a admis în 1 noiembrie liberarea condiţionată a lui Sandu, însă procurorii DNA au contestat decizia.

El a cerut eliberarea condiţionată, susţinând că merită să fie pus în libertate pentru că a încercat să se “îndrepte” în penitenciar. El a invocat că a muncit în penitenciar şi că, prin urmare, a obţinut o scădere a numărului de zile de pedeapsă, dar a invocat şi legea recursului compensatoriu, intrată recent în vigoare.

Gabriel Sandu le-a spus atunci magistraţilor că a încercat să se îndrepte în penitenciar şi că vrea să fie alături de familia sa. El a mai spus că beneficiază de o scădere de aproape două luni din pedeapsă pentru că a muncit în penitenciar şi a invocat şi legea recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare în 19 octombrie şi care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele