Gabriela Szabo: „Șansa vieții mele, ca om și ca sportiv, a fost că a venit Revoluția” (AUDIO)

1
- Reclama -

Fosta mare atletă a fost invitată în studioul Sport Total FM, unde a vorbit despre începuturile sale în sport, la Bistrița, evoluția ca sportiv și despre atletism și sport în general.

 

Gabi Szabo a declarat, printre altele, că Revoluția a reprezentat un moment de cotitură în cariera ei de sportivă, pentru că i-a permis să aibă o mai mare deschidere și să concureze cu ușurință la nivel înalt în străinătate:

Am avut posibilitatea să văd ce se întâmpla și înainte de 1990, dar fiind implicată și după ’90 în sport, cred că șansa vieții mele ca om și ca sportiv a fost că a venit Revoluția, că am avut această deschidere și că am putut să mergem și să călătorim cu o foarte mare ușurință peste tot în lume, fără să ne fie teamă că primim sau nu primim aprobare să concurez, din partea federației sau din partea acelor instituții care dădeau voie să mergi în străinătate. Având în vedere performanțele și rezultatele, eu eram foarte cerută de organizatorii din întreaga lume, pentru că eram cap de afiș peste tot, iar mai târziu, în ’94-’95, deja eram o stea în devenire a atletismului.

Era o foarte mare bătălie, fizic nu puteam merge la câte evenimente sportive mă cereau. La un moment dat, țin minte, aveam două pașapoarte; unul era depus la o anumită ambasadă, celălalt la alta, în așa fel încât veneam în țară și schimbam doar pașaportul ca să ne ducem la următoarea competiție. Mergeam cu viză Schengen atunci, trebuia să aștepți foarte mult timp, să vezi dacă îți iese. Cert e că niciodată nu s-a pus pus problema și așa am avut bucuria să concurez peste tot în lume. E adevărat că după ’93-’94, atletismul mondial se deschidea foarte tare în zona de profesionalism și datorită președintelui federației internaționale, Primo Nebiolo, care a adus foarte mulți bani în atletism. Din 1994 se premia fiecare titlu mondial, după aceea Grand Prix-urile unde aveam prime de start, premii pe care le câștigam. Au fost niște vremuri foarte interesante la momentul respectiv”, a declarat Gabriela Szabo la Sport Total FM.

- Reclama -

Interviul integral poate fi ascultat pe site-ul www.sptfm.ro, sau prin link-ul de mai jos.

Citiți și: Nicuşor Dan: Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal

https://sptfm.ro/gabriela-szabo-cred-ca-sansa-vietii-mele-ca-om-si-ca-sportiv-a-fost-ca-a-venit-revolutia/

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele