Garda de Mediu verifică depozitul de deșeuri de la Brazi. Consiliul Județean Prahova face demersuri să-l închidă

0

Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, județul Prahova, care a fost cuprinsă de un incendiu în cursul dimineții, că aici erau depozitate peste 500 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase și că se fac măsurători privind poluarea produsă.

 

Berceanu a precizat că incineratorul acestei societăți nu funcționa, pentru că avea activitatea suspendată, iar anul trecut și în cursul acestui an societatea a primit mai multe amenzi în legătură cu depozitarea, gestiunea și înregistrarea.

Vezi și Ministrul Costel Alexe: cercetare penalā pentru proprietarii incineratorului deşeuri periculoase de la Brazi

„Sunt 500 și ceva de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase care au ars. Urmează să vedem care e pericolul din punct de vedere al poluării”, a precizat șeful Gărzii de Mediu. Acesta a explicat că fumul s-a ridicat repede la o înălțime considerabilă, astfel că măsurătorile la nivelul solului nu au arătat poluare.

Întrebat dacă este posibil ca incendiul să fi fost provocat, Octavian Berceanu a replicat că toate ipotezele sunt luate în calcul.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, Prahova, că așteaptă concluziile ISU privind cauza incendiului izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului, precizând însă că în această hală era interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității.

Consiliul Judeţean Prahova se implică la Brazi

Consiliul Judeţean Prahova anunţă, miercuri, că încearcă închiderea incineratorului de la Brazi, din cauza ”gravelor incidente de mediu pe care le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară”.

Consiliul Judeţean Prahova, acţionar la Parcul Industrial Brazi, în incinta căruia funcţionează incineratorul Eco Burn, anunţă că pe rolul instanţelor de judecată prahovene se află cinci dosare – două la Judecătoria Ploieşti şi trei la Tribunalul Prahova – în care se fac demersuri pentru închiderea incineratorului.

”Motivul principal – gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară, zona Ploieşti şi comunele limitrofe”, explică oficialii CJ Prahova.

Astfel, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului. Consiliul Judeţean este acţionarul parcului industrial.

Reprezentanţii CJ Prahova menţionează că, din 2011, de când incineratorul a fost inaugurat, şi până în septembrie 2020, dată la care PSD a pierdut alegerile locale în Prahova, Consiliul Judeţean Prahova „nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele