Generalul/Premierul/Președintele PNL Ciucă: Trăim vremuri dificile

0
premier prim-ministru ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, în vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a mers împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, că trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21.

 

”Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, a menţionat Ciucă.

”Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, a spus premierul în discurs.

Şeful Executivului a mulţumit premierului belgian pentru contribuţia la deciaia NATO de implementare a planului de răspuns gradual.

”Trebuie să creăm şi să consolidăm o postură de apărare şi descurajare eficientă în flancul de est al NATO”, a afirmat premierul Ciucă, adăugând că se bazează pe sprijinul Belgiei pentru noua formă a conceptului strategic NATO care trebuie să coprindă ameninţarea Rusiei sub forma ei reală şi necesită întărirea prezenţei permanente a NATO pe flancul estic.

Premierul a mai declarat că ”trebuie să luăm în serios apărarea şi să o reflectăm în deciziile noastre”.

”Este timpul să trecem de la prezenţa înaintată, la apărarea înaintată şi la implementarea deciziei luate de liderii noştri, la Summit-ul extraordinar de la Bruxelles”, a arătat el. Nicolae Ciucă a mai afirmat că invazia Rusiei în Ucraina este ”cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euroatlantice din ultimii ani”.

Preţul energiei electrice a început să crească puternic în martie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele