George W. Bush a încurcat Ucraina cu Irak, ce a spus fostul lider de la Casa Albă

2
- Reclama -

Fostul președinte al SUA, George W. Bush, a descris în mod eronat invazia Irakului drept „brutală” și „nejustificată”, înainte de a se corecta spunând că voia să se refere la invazia Ucrainei de către Rusia. Clipul a devenit viral, având aproape șapte milioane de vizualizări în doar câteva ore. 

„O invazie total nejustificată a Irakului…vreau să spun a Ucrainei”

Fostul lider republican de la Casa Albă a făcut aceste comentarii într-un discurs în timpul unui eveniment la Dallas miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

„Rezultatul este o absență a controalelor și echilibrului în Rusia și decizia unui om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus George W. Bush, înainte de a se corecta și a clătina din cap. „Vreau să spun… a Ucrainei”, s-a corectat fostul politician american.

El a încercat apoi să glumească pe seama gafei făcute, spunând că vârsta sa e de vină. Publicul a izbucnit în râs.

- Reclama -

În 2003, când Bush era președinte, Statele Unite au condus o invazie a Irakului pentru arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Conflictul prelungit a ucis sute de mii de oameni și a strămutat mulți alții.

Remarcile lui Bush au devenit rapid virale pe rețelele sociale.

Ulterior acestui moment, fostul președinte al SUA a vorbit și despre actualul lider de la Kiev. Astfel, Bush l-a asemănat pe Volodimir Zelenski cu fostul lider al Marii Britanii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill.

În încheiere, Bush l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei Ucrainei în 24 februarie.

Vezi și: Rusia cheltuie mai mult cu 300 de milioane de dolari pe zi pentru forțele armate

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele