Germania deconectează mai multe bănci rusești de la Swift. Ursula von der Leyen: „Putin nu va mai putea face cea mai mare parte din tranzacții”

2

După ce Italia, Franța, Cipru și-au exprimat acordul pentru excluderea Rusiei din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a declarat că Germania ia noi măsuri pentru a-l opri pe Putin. Președintele Comisiei Europene a declarat că măsurile care vor fi luate ar trebui s-l oprească pe Putin în dorința lui de a asedia Ucraina.

Putin se îndreaptă spre genocid: trimite racheta termobarice în Ucraina

„Vom face în așa fel încât Putin să nu-și mai poatp folosi rezervele. Va fi impoosibil ca banca centrală a Rusiei să-și mai transforme activele în lichidități. Aceste măsuri vor afecta grav posibilitatea lui Putin de a-și finanța războiului. Putin distruge viitorul propriei lui țări”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene în urmă cu puțin timp.

Sunt vizate „toate băncile ruse deja sancționate de comunitatea internațională, precum și alte instituții, dacă va fi necesar”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului german, a cărui țară prezidează în prezent grupul G7. Aceste măsuri au fost luate de Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Canada, Italia și Comisia Europeană, mai scrie Hot News

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele