Germania va începe reluarea treptată a activităților economice

0
- Reclama -

Încă două țări europene au anunțat, săptămâna aceasta, unele măsuri în privința școlilor închise din cauza epidemiei Covid-19. Miercuri, Cancelarul Angela Merkel a prezentat o serie de măsuri de relaxare precaută a restricțiilor sociale și economice, printre care și o redeschidere treptată a școlilor, începând din primele zile ale lunii mai. În Cehia, altă țară unde au fost anunțate măsuri de relaxare zilele trecute, școlile se vor deschide în principal doar pentru elevii care au de dat examene și evaluări. Ambele țări, afectate diferit de epidemie, sunt considerate a avea o capacitate de răspuns la epidemie (testări, restricții, capacitatea spitalelor) mult mai bună decât majoritatea altor state europene.

 

Noile măsuri anunțate în Germania vizează o reluare treptată și foarte precaută a activităților economice. Școlile și magazinele mici sunt primele vizate, dar și acolo oamenii vor fi nevoiți în continuare să respecte reguli de distanțare fizică și igienă strictă, potrivit Deutsche Welle.

În privința școlilor, Angela Merkel a anunțat că acestea vor începe să se redeschidă pe 4 mai, procesul urmând să fie unul lent. Prioritate vor avea elevii care trebuie să dea echivalentul german al Bacalaureatului și elevii din ultimul an al școlilor primare.

Citește și: Cât câștigă un român care pleacă la cules de sparanghel în Germania

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele