Germania vrea vaccin rusesc

0

Germania vrea să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin rusesc împotriva covid-19 Sputnik V, care nu a primit încă unda verde în Uniunea Europeană (UE), anunţă  ministrul-preşedinte al landului Saxonia Michael Kretschmer.

 

”Noi pledăm cu forţă în favoarea unui proces de aprobare rapidă în mai”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter acest ales conservator din fosta RDG, care a discutat cu ministrul rus al Sănătăţii Mihail Muraşko despre achiziţionarea a 30 de milioane de doze din iunie în august.

Germania doreşte astfel să cumpere 30 de milioane de doze – câte zece milioane de doze pe lună în iunie, iulie şi august – precizează ministrul–preşedinte saxon.

Michael Kretschmer se află de miercuri într-o vizită de mai multe zile în Rusia, într-un context tensionat între Berlin şi Moscova, marcat de comasarea a zeci de mii de militari ruşi la frontiera Rusiei cu Ucraina şi de soarta opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, care a fost îngrijit în Germania în urma unei otrăviri cu noviciok, încarcerat ulterior în Rusia, a cărui stare de sănătate îngrijorează.

Fondul suveran rus (RDIF), care a finanţat dezvoltarea Sputnik V, a anunţat la 8 aprilie că a început negocieri cu Berlinul în vederea unui ”contract de achizţionare anticipat”.

Cehia a comandat vaccinul anti-COVID-19 rusesc Sputnik V

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele