Germanii de la Sennheiser construiesc o fabrică la Brașov

0

Compania germană Sennheiser, cu vânzări de 660 milioane de euro, producător de elemente audio, va construi la Brașov cea de-a patra sa fabrică la nivel global. Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă.

Compania mai deține fabrci în Germania, Irlanda și Statele Unite ale Americii, iar noua bază de producție din România va asigura pentru Sennheiser și mai multă flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață. După finalizarea construcției, programată anul acesta, fabrica din Brașov se va concentra inițial pe producția de electronice destinate publicului larg.

Industrial Park Brașov, Sennheiser

Industrial Park Brașov, Sennheiser

Prin investiția într-o nouă fabrică, Sennheiser intenționează să își întărească poziția pe piața Europeană de produse electronice.

„De mai mulți ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creșteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producție europeană și, în același timp, ne extindem rețeaua de distribuție din Europa. Aceste acțiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producție, dar și capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerințe de piață dinamice”, spune Andreas Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser.

Fabrica va funcționa în Industrial Park Brașov

În calitate de centru industrial și universitar, orașul transilvănean oferă companiei Sennheiser un excelent mediu de afaceri pentru noua fabrică.

„Unul dintre principalele motive pentru care am ales Brașovul este infrastructura, apoi conexiunea foarte bună cu zona economică europeană”, susține Daniel Sennheiser,

Noua fabrică se va concentra pe producția de electronice destinate publicului larg.

Astfel, producția celor patru fabrici va fi diversificată. În timp ce fabrica din Tullamore, Irlanda, produce în special monitoare de studio și traductoare acustice, la sediul central din Wedemark producția este concentrată în special pe produse premium și profesionale, inclusiv microfoane wireless. În fine, microfoanele pentru piețele americane și asiatice sunt produse la fabrica din Albuquerque, Statele Unite ale Americii.

În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări și parteneri comerciali în peste 50 de țări din întreaga lume și deține cinci centre de inovație.

Fondată în 1945, Sennheiser are aproximativ 2.800 de angajați și este condusă din 2013 de Daniel Sennheiser și Andreas Sennheiser, membrii celei de-a treia generație a familiei care a fondat compania.

Sursa: Germanii de la Sennheiser construiesc o fabrică la Brașov

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele