Gesturi medievale la Kim Jong-un. Semnificația muntelui ”Sfânt”

0

Dictatorul Kim Jong-un a escaladat cel mai înalt munte din țara lui călare pe un cal alb, potrivit agenției naționale de presă. Analiștii spun că astfel de gesturi preced anunțuri extrem de importante.

Muntele Paektu, un vulcan activ, este locul de naștere al lui Dangun, fondatorul primului imperiu coreean, acum mai bine de 4.000 de ani. Muntele se află la sute de kilometri de capitală, la granița cu China.

Mai multe fotografii au fost date publicității, în care Kim stă semeț pe calul alb, urcând muntele Paektu, care este acoperit cu zăpadă. Nu este prima dată când a escaladat vârful înalt de 2.750 de metri, acest munte are un rol semnificativ pentru identitatea națională.

Citește și Kim Jong-Un a ordonat executarea a cinci diplomaţi nord-coreeni

„Marșul său călare pe muntele Paektu este un mare eveniment, de o importanță fără egal în istoria revoluției coreene”, se arată într-o relatare a KCNA publicată miercuri.

„Stând călare pe muntele Paektu, el și-a amintit cu emoție profundă calea luptei grele care s-a dat pentru marea cauză a construirii celei mai puternice țări, cu credință și voință la fel de ferme ca Muntele Paektu”, mai scriu jurnaliștii nord-coreeni.

În 2017, după ce a urcat muntele, Kim Jong a anunțat reluarea relațiilor diplomatice cu Coreea de Sud.

Kim Jong-un a urcat muntele de cel puțin trei ori până acum, iar în 2018 a făcut o scurtă vizită în zonă cu președintele sud-coreean.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele