Gheorghe Dincă – „Monstrul din Caracal”, condamnat la 30 de ani de închisoare

0

Bărbatul acuzat că le-a omorât și incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre.

Judecătorii Tribunalului Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la pedeapsa maximă posibilă în România, deși acesta nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaştere a crimelor.

În prezent, Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova. Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, codamnatul ar fi avut de ispășit mai mult de 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață. Instanța a decis condamnarea lui Gheoghe Dincă, poreclit „Popicu”, la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat – faptă față de victima Luiza Mihaela Melencu și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat – faptă față de victima Alexandra Mihaela Măceșanu.

Acesta a fost condamnat și la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane – faptă față de victima Luiza Mihaela Melencu și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori – faptă față de victima Alexandra Mihaela Măceșanu.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol – faptă față de victima Luiza Mihaela Melencu și la 15 ani de închisoare pentru viol – faptă față de victima Alexandra Mihaela Măceșanu.

Totodată, „Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte – faptă față de victima Luiza Mihaela Melencu și la încă 3 ani de închisoare pentru infracțiunea de profanare de cadavre sau morminte – faptă față de victima Alexandra Mihaela Măceșanu.

Trebuie spus că instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă. În final, inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 de ani închisoare.

În baza art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, instanța dispune prelevarea de probe biologice de la Gheorghe Dincă în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Instanța a dispus confiscarea de la inculpatul Dincă Gheorghe a butoiului folosit pentru arderea cadavrelor victimelor Melencu Luiza Mihaela și Măceșanu Alexandra Tudorița.

Dincă este obligat de instanță la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro către familia Melencu și 500.000 euro către famillia Măceșanu.

Mai trebuie spus că în același dosar a fost condamnat și prietenul lui Gheoghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, zis „Fănică”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la 7 ani de închisoare pentru viol – faptă față de victima Luiza Mihaela Melencu. Verdictul este cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea acestuia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele