Gheorghiță: Bucureștiul are cea mai mare rată de vaccinare, Suceava cea mai mică

De 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru tinerii 16-18 ani.

0
valeriu gheorghita
Valeriu Gheorghita

Bucureștiul este municipiul cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală, iar Suceava cu cea mai mică rată de vaccinare, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiţă. Un număr de 1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Bucureşti este municipiul cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală – 35,7% din populaţia rezidentă şi 42,43% din populaţia eligibilă.

Pe locul doi, judeţul Cluj cu 32,77% rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă şi 38,6% din populaţia eligibilă, judeţul Sibiu – 26,2% rată de acoperire vaccinală în populaţia rezidentă şi 32 % în populaţia eligibilă.

Pe ultimul loc este județul Suceava cu rată de acoperire la populația rezidentă 11,4 % și la populația eligibilă 14,2%.

Aproape 1500 de medici de familie vaccinează anti-COVID

1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie – la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepţionat vaccinuri de la companiile Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinuri de la compania Johnson&Johnson au recepţionat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze şi au fost deja administrate peste 29.000 de doze de vaccin”, a precizat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Medic de familie erou: maraton de vaccinare de unul singur

Medicul a anunţat că un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat un mini-maraton de vaccinare în care au fost imunizate 180 de persoane.

„Un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat chiar un mini-maraton de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer şi a reuşit să vaccineze în trei zile succesiv circa 180 de persoane din comuna Răchiţi”, a spus medicul militar.

Potrivit acestuia, în campania de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, care început din 4 mai, 56% dintre imunizări au fost în mediul rural şi 44% în mediul urban.

Până pe 17 mai, cel mai mult s-a vaccinat anti-COVID în reţeaua de medicină de familie în Timiş – 2.395 de doze, în Dâmboviţa – 1.543, Călăraşi – 1.523, în Bucureşti – 1.240 şi în Dolj – 1.035.

Vaccinare anti-COVID pentru copii

Valeriu Gheorghiță a anunțat că de Ziua Copiilor, 1 iunie, va fi organizat un maraton de vaccinare pentru grupa de vârstă 16-18 ani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele