Gheorghiță: sunt active 578 de centre de vaccinare anti COVID

0

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că la nivel naţional sunt active 578 de centre de vaccinare anti COVID, 269 pentru etapa I, 212 pentru etapa a II-a şi alte 97 gestionate de MApN şi MAI.

 

“Numărul de centre de vaccinare active, la acest moment, la nivel naţional. Sunt 578 de centre, din care pentru etapa I, care continuă efectuarea rapelului, 269 de centre, aceste urmează să fie închise în perioada următoare, după ce se definitivează etapa de vaccinare cu doza de rapel. Am şi cerut, până vineri, de la Direcţiile de Sănătate Publică, să ni se comunice centralizat momentul în care se va termina rapelul pentru fiecare centru şi data la care se preconizează închiderea acestor centre”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că pentru etapa a II-a de vaccinare sunt prevăzute 212 centre cu 337 de fluxuri, “asigurând o capacitate de vaccinare de circa 20.220 de persoane”.”La acestea se adaugă 97 de centre din reţeaua MAI şi MApN, reprezentând, de fapt, 37 de centre din reţeaua MAI şi 60 de centre în reţeaua MApN, dintre care 14 sunt cele din prima etapă, spitalele militare şi institutele medico-militare” , a declarat Gheorghiţă.

”Ţinutul Buzăului” ar putea deveni Geoparc UNESCO

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele