Ghidul Programului Casa Verde Fotovoltaice a fost modificat

0

Ghidul Programului Casa Verde Fotovoltaice a fost modificat, iar AFM va începe decontarea cheltuielilor eligibile, anunţă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

 

Din cele 12.650 de contracte semnate, au fost instalate doar 450 de sisteme, pentru care au fost trimise cereri de decontare, arată ministrul Barna Tánczos, care afirmă că a găsit programul într-un blocaj total, cu deficienţe majore.

“Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a emis Ordinul pentru modificarea ghidului de finanţare al Programului Casa Verde Fotovoltaice. Noile modificări evită blocajele în procesul de instalare şi decontare a cheltuielilor, pentru beneficiarii validaţi în program”, precizează ministerul.

Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, spune că acum nu mai există niciun impediment pentru executarea lucrărilor şi transmiterea cererilor de decontare.

”Programul Casa Verde Sisteme Fotovoltaice a fost o idee foarte bună, implementată însă cu deficienţe majore, la nivelul anului 2019. La preluarea mandatului am găsit acest program într-un blocaj total. În prezent, din cele 12.650 de contracte semnate, au fost instalate doar cca 450 de sisteme, pentru care au fost trimise cereri de decontare. Ghidul iniţial a fost gândit atât de restrictiv şi limitativ, încât cele mai multe dintre cereri nu ar fi putut fi decontate în baza acestuia. Aşadar, am decis modificarea ghidului de finanţare, flexibilizarea acestuia, astfel încât beneficiarii să îşi poată primi banii. Acum nu mai există niciun impediment pentru executarea lucrărilor şi transmiterea cererilor de decontare şi îi invităm pe toţi beneficiarii să finalizeze acest proces”, a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Zeci de români blocați în aeroportul din Cancun (Mexic)

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele