Gică Popescu a devenit „Căpitanul” Football Museum Bucharest

0

Football Museum Bucharest anunţă parteneriatul cu Gheorghe Popescu, fotbalist român şi fost căpitan al echipei naţionale, cu un palmares greu de egalat, şi actual conducător al clubului Farul Constanţa.

 

Singurul român din istorie care a fost căpitan al Barcelonei se va implica activ în strategia pe termen lung a muzeului şi în modul în care fiecare pasionat al fotbalului va experimenta cel mai iubit sport din România în noul muzeu din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Fotbalistul are o carieră impresionantă atât la nivel de club, cât şi la echipa naţională, unde se numără în top 3 jucători români cu cele mai multe prezenţe. De altfel, Gică Popescu a lăsat o amprentă puternică în istoria tricolorilor, evoluând de 115 ori la echipa naţională, pentru care a marcat 16 goluri şi alături de care a participat la 3 ediţii ale Campionatului
Mondial şi la 2 turnee finale ale Campionatului European.

Pe plan internaţional, Gică Popescu este singurul fotbalist român care a purtat banderola de căpitan al Barcelonei, la care se adaugă şi faptul că a câştigat trei trofee europene la echipe diferite: Cupa Cupelor cu Barcelona, Supercupa Europei şi Cupa UEFA cu Galatasaray.

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la
Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan. De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren”, la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!” a declarat Gică Popescu.

Muzeul Fotbalului urmează să se deschide în centrul istoric al Bucureştiului, iar turiştii vor avea parte de o experienţă 360°, unde se vor putea bucura de spaţii expoziţionale spectaculoase, retrăind momente din istoria fotbalului cu ajutorul experienţelor interactive digitale şi de realitate virtuală. Iubitorii fotbalului se vor putea bucura de colecţii item-uri care au aparţinut atât jucătorilor români, cât şi celor internaţionali.

Termoenergetica încarcă cu apă caloriferele bucureștenilor pe 20 septembrie

Pe lângă spaţiile expoziţionale, muzeul are o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele