Gică Popescu infirmă zvonurile legate de o posibilă candidatură la șefia FRF

0
Gheorghe-Popescu
Gheorghe Popescu
- Reclama -

Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal și al Barcelonei, Gică Popescu, l-a liniștit pe actualul șef al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunțând că nu va mai candida niciodată pentru șefia acestui for.

„În legătura cu ultimele declarații apărute în spațiul public, conform cărora eu aș dori să candidez din nou la președinția federației, țin să precizez că acesta este un subiect încheiat pentru mine. Așa cum am spus-o și în alte rânduri, eu nu voi mai candida pentru funcția de președinte FRF și dezaprob în totalitate aceste afirmații din mass-media”.

Două candidaturi, un eșec și o condamnare

Gică Popescu a candidat de două ori la președinția Federației Române de Fotbal, în 2005, când a fost învins de Mircea Sandu, și în 2014, când  cu doar o zi înaintea alegerilor a intrat în pușcărie după ce a fost condamnat la 3 ani și o lună  de închisoare în „dosarul transferurilor”. În noiembrie 2015 a fost eliberat.

Conform statutului Federației Române de Fotbal, la alegerile pentru funcția de președinție se pot înscrie doar persoane care „nu au suferit condamnări penale privative de libertate”, zvonurile legate de candidature lui Popescu au apărut după ce s-a speculat că pedeapsa lui va fi „ștearsă” odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență privind grațiere unor pedepse.

- Reclama -

sursa foto: telegraph.co.uk

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele