Giganții au realizat profituri uriașe în ciuda pandemiei și a crizei

0
BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 26: SpaceX CEO Elon Musk attends the 2017 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 26, 2017 in Beverly Hills, California. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)BEVERLY HILLS, CA - MARCH 04: Amazon CEO Jeff Bezos attends the 2018 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 4, 2018 in Beverly Hills, California. (Photo by John Shearer/Getty Images)
- Reclama -

Criza globală care a urmat pandemiei de COIV-19 a lovit puternic multe sectoare economice. Pare că giganții sunt afectați din moment ce dau oameni afară pe bandă rulantă. Cu toate acestea, pentru aceleași companii de tehnologie criza a fost o oportunitate de a câștiga și mulți, mulți bani. Lucrul la distanță, cumpărăturile online și alte ”tertipuri” ale noii realități post-pandemice au adus o mulțime de dolari în conturile corporațiilor.

Amazon

Rentabilitatea Amazon pare să nu aibă limită. Gigantul e-commerce american și-a publicat profiturile din 2021: 8.1 miliarde de dolari. Este de trei ori mai mult decât 2,5 miliarde pe care le-au realizat în aceeași perioadă în 2020. Nu e de mirare că Jeff Bezos este pe lista celor mai bogați oameni din lume.

Citește și Amazon a început desființarea locurilor de muncă

Apple

Un alt gigant care își face veniturile să crească ”stratosferic” este Apple. În șase luni pe care le-au anunțat (între octombrie 2020 și martie 2021) Apple a câștigat 52,3 miliarde de dolari.

Vânzările dispozitivelor sale continuă să crească în întreaga lume, chiar dacă prețul lor este în creștere.

- Reclama -

Tesla

Tesla lu Musk, actualul șef al Twitter, a realizat și un profit considerabil în primul trimestru din 2021: 438 de milioane de dolari, care au venit nu atât dintr-o creștere a vânzărilor de mașini (pandemia nu favorizează această parte a afacerii), cât din alte investiții și, în special, din Pariul lui Elon Musk pe bitcoin.

Vezi și Twitter a blocat niște aplicații

În orice caz, această cifră reprezintă o creștere de 74% a veniturilor față de aceeași perioadă din 2020.

Așadar, criza a adus bani bogaților lumii căci, după cum zice o vorbă din bătrâni, banul atrage ban!

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele