Gino Iorgulescu are cel mai mare salariu din România, susține ZF

0

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal încasează lunar 23.000 de euro net, plătiți cu contract de muncă, anunță publicația economică.

În contrast cu această sumă exorbitantă pentru o țară din această zonă a Eropei, în Liga 1, echipele falimentează şi fotbaliştii au mari restanțe salariale.

„Ziarul Financiar” a publicat topul celor mai mari lefuri obţinute pe contracte de muncă şi a arătat care sunt funcţiile şi ce domenii de activitate au cei 14 angajaţi care au salarii de peste 20.000 de euro net pe lună, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii.

Ierarhia a scos în evidență salariul echivalent a circa 23.000 de euro net lunar obţinut de un angajat cu funcţia de ”preşedinte organizaţie profesională naţională” care lucrează într-o organizaţie cu codul CAEN ”9319- alte activităţi sportive”, acesta fiind cel mai bine plătit salariat din România în acest moment.

Amintim, Gino Iorgulescu a anunțat ca va cadida pentru un nou mandate la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal. De-a lungul timpului, el a justificat salariile mari din forul pe care îl conduce prin faptul că ele au fost aprobate de cluburile din Liga 1, ca o măsură de mulțumire în urma încheierii contractului avantajos de televizare pentru campionat. Acest contract susține, practic, financiar competiția internă, în care nu există aproape deloc sponsori puternici pentru echipe.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele