GLO Marine, companie din domeniul arhitecturii navale, a ajuns la afaceri de 350.000 euro la un an de la înființare

0

 

Industria navală are o tradiție rezonabilă în țara noastră, iar aceasta înseamnă atât spații de producție, cât și personal calificat. Din păcate, prezentul nu este generos cu industria, dar măcar avem speranțe de la cei care se întorc pentru a face afaceri din țară, așa cum este cazul GLO Marine. 

Mai exact, este vorba de trei tineri care au pus bazele primei afaceri din domeniul arhitecturii navale din ultimii cinci ani din țara noastră. Cei trei, respectiv Alin Pohilcă, Liviu Gălățanu și Liviu Moise sunt abia trecuți de 30 de ani și imediat după absolvirea facultății au plecat din România în orașe din Europa unde industria de consultanță și design naval are o tradiție bine înrădăcinată. În 2016, însă, au pus bazele primei companii de design naval local, GLO marine, care în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350.000 euro și se așteaptă la o creștere de 115% în anul 2018.

Fondatorii GLO MARINE sunt arhitecți navali cu experiență de peste șapte ani în industrie, care au lucrat în trecut pentru unele dintre cele mai importante companii de profil la nivel internațional: DNV GL, Subsea7, Petrofac și Global Maritime. Astfel, au acumulat experiență tehnică, dar și de management, ceea ce le-a permis să implementeze în România un model nou de companie și relaționare cu clientul. Abordarea le-a adus și primul client local, VARD Tulcea, unul din cele mai importante șantiere navale din țară. Compania are de asemenea clienți în străinătate, în Norvegia și Polonia cu care lucrează pentru proiecte de stabilitate și analiză structurală.

„Am lucrat îndeaproape cu GLO MARINE în decursul ultimului an de zile și pot spune cu siguranță că au respectat termenele și calitatea prevăzută contractual. Sunt o companie tânără, dar dedicarea, puterea de muncă și abordarea modernă a managementului de proiect îi face să fie foarte eficienți și flexibili. Am încredere că dacă vor continua așa, vor rămâne un partener de bază al VARD Tulcea pe termen lung”, spune Eugen Tanasescu, Vice-Preșendinte al Departamentului Tehnic VARD SA.

A ajuns la 20 de ingineri

GLO Marine a pornit activitatea în a doua jumătate a lui 2016, având în echipă doar cei trei fondatori. Proiectele câștigate au dus la o creștere rapidă a volumului de muncă și a numărului de angajați. Astăzi 20 de ingineri cu un grad înalt de specializare formeaza trei departamente: design corp, lăcătușerie și tubulatură.

Investiția totală în finanțarea acestei afaceri a depășit 40.000 de euro în decursul primelor 5 luni de activitate, fondurile provenind din surse proprii sau credite bancare. Banii au fost alocați achiziției de tehnică de calcul performantă, dar și în dezvoltarea echipei. Amortizarea acestei investiții s-a realizat la sfârșitul lui 2017, businessul fiind în acest moment pe profit.

În 2017, 75% din încasările firmei au fost din contracte cu firme din România și 25% din contracte de consultanță cu companii din afara tării (Polonia și Norvegia). Planurile pentru următorii ani presupun dezvoltarea portofoliului de clienți și o cotă mai mare din cifra de afaceri provenită din contractele realizate în afară țării.

„De la înființare ne-am propus să dezvoltăm un business smart, stabil pe termen lung, în care să răspundem la nevoia de consultanță care la momentul actual este slab acoperită în România pe acest segment”, explică Liviu Moise, directorul tehnic al GLO Marine.  „Investim foarte mult în pregătirea personalului nostru și în relația cu clienții la nivel mondial, pentru a consolida reputația unor servicii profesioniste din România. Începutul puternic înregistrat în primul an de activitate ne dă încredere că în 2018 vom putea dubla cifra de afaceri.”

Birou în Marea Britanie

Pentru 2018, cei trei antreprenori previzionează o creștere semnificativă a businessului, așteptând o cifră de afaceri de peste 750.000 euro, o creștere cu peste 100% a încasărilor, în contextul stabilizării structurii companiei, dar și dezvoltării relațiilor cu parteneri strategici din industrie la nivel european.

Biroul principal al GLO MARINE este situat în Galați, orașul cu cea mai mare rețea de profesioniști în domeniu, datorită Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați și legăturii cu orașele port Galați, Brăila, Tulcea și Constanța. Cei trei au înființat de asemeni și un birou de consultanță în Marea Britanie, pentru a beneficia de o apropiere strategică de marile companii europene din industrie care își desfășoară activitatea în Anglia.

„Echipa GLO Marine este formată din oameni tineri, dinamici, cu idei de dezvoltare, ce au o experiență între 3 și 10 ani. Experiența lor este acumulată în firme de design naval și șantiere de renume. Unii dintre ei au avut curajul de a renunța la joburi în străinătate pentru a face parte din proiectul nostru. Succesul firmei noastre se datorează angajaților și calității pregătirii lor în domeniu“, spune și Liviu Gălățanu, directorul operațional al GLO Marine.

Sursa: GLO Marine, companie din domeniul arhitecturii navale, a ajuns la afaceri de 350.000 euro la un an de la înființare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele