Gorghiu vrea să renumere semnăturile de pe moțiune ca întârzie moțiunea de cenzură

0
gorghiu orban pnl

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că PNL va cere din nou un vot pentru cererea de verificare a semnăturilor de la moțiunea de cenzură depusă vineri de USR PLUS și AUR, după ce o primă tentativă a eșuat în Birourile Permanente ale celor două camere.

 

Încercarea de a cere un nou vot poate întârzia chiar și cu două săptămâni înlăturarea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

Vezi și UPDATE: Discutarea moțiunii de cenzură a USR și AUR, amânată până mâine cu ajutorul PSD

”Noi consideram ca votul de 9-7 insemana ca solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret ca domnul Orban tine trena USR-AUR, prin abtinerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL in primul BPR va repune in discuție cererea”, a declarat Gorghiu.

Explicațiile lui Ludovic Orban

Liderul PNL și al Camerei Deputaților susține că propunerea de verificare a semnăturilor nu a fost adoptată deoarece era nevoie de minim jumătatea din voturile celor prezenți.

”După ce s-a votat ordinea de zi, PSD a decis să-și retragă cei 8 reprezentanți din ședința Birourilor Permanente reunite. S-a dezbătut punctul 2 al ordinii de zi, cererea PNL de a se trimite către Comisia de Statut verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

Au fost 18 membri ai BPR prezenți, au votat pentru 9 membri, 7 împotrivă și 2 parlamentari au fost prezenți și nu au votat: Ovidiu Ganț și subsemnatul. Propunerea de verificare nu a fost adoptată, pentru că trebuia minimum jumătate din cei prezenți.”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele