Gradul de umplere al depozitelor de gaze naturale este de aproape 60 la sută

0
gaze gazoduct

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că gradul de umplere al depozitelor de gaze naturale este de aproape 60 la sută, peste graficul asumat cu Comisia Europeană, precizând că fluxurile de intrare a gazelor în ţara noastră sunt în parametri normali.

 

„Astăzi dimineaţă, la ora 8, aveam un stoc de un miliard 826 de milioane de metri cubi, un grad de grad de umplere total de 59,48 la sută. Suntem peste graficul asumat în faţa Comisiei Europene. Am depăşit inclusiv ţinta pe care ar trebui să o avem la data de 1 septembrie 2022, respectiv 57%. Ne dorim să depăşim cu mult tinta de 80% la data de 1 noiembrie”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a intervenit şi a cerut lămuriri dacă vom avea cantităţile necesare de gaze dacă temperaturile scad la iarnă sub minus 15 grade.

“Îndeplinirea acestor ţinte de depozitare şi alinierea la graficele europene este importantă, dar dincolo de acestea, avem nevoie de asigurarea coerentă a gazului, atât din producţia proprie, cât şi cel de care avem nevoie pe perioada iernii, să avem asigurate cantităţile necesare atunci când temperaturile scad sub minus 15 grade şi aici v-aş ruga dacă puteţi să prezentaţi câteva detalii legate de demersurile pe care le-aţi luat până în acest moment”, a afirmat premierul.

Ministrul Apărării: Pensiile militare nu sunt pensii speciale

Ministrul Energiei a explicat că în prezent fluxurile de intrare a gazelor în România sunt în parametri normali.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele