Greblă pare ieșit din cursa pentru AEP

1
Toni Greblă
Toni Greblă
- Reclama -

Reluarea procedurii privind alegerea preşedintelui AEP a fost hotărâtă de Conducerea Parlamentului. Termenul pentru depunerea de noi candidaturi este acum 17 martie, iar votul urmează să fie dat pe 24 martie.

 

Vezi și Drulă anunță susținere pentru Marian Muhuleţ la conducerea AEP

Potrivit unor surse parlamentare, PNL nu îl vrea pe Toni Greblă la şefia Autorităţii Electorale Permanente şi nu este de acord nici cu faptul că Mituleţu Buică, fostul preşedinte, a rămas secretar general în cadrul Autorităţii. O discuţie pe acest subiect urmează să aibă loc în şedinţa coaliţiei.

În cadrul şedinţei Birourilor reunite ale celor două Camere, s-a prelungit calendarul numirii unui preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Astfel, până în data de 17 martie pot fi depuse candidaturi, pe 24 martie vor avea loc audierile în comisii şi pe 28 martie, la ora 13.00 va avea loc votul în plenul reunit. Potrivit unor surse parlamentare, şefia AEP urmează să mai fie negociată în cadrul coaliţiei de guvernare, în contextul în care PNL este de acord cu numirea lui Toni Greblă şi nici cu faptul că preşedintele demisioar, Constantin Mituleţu Buică, a rămas secretar general în cadrul Autorităţii.

- Reclama -

Liberalii l-ar prefera la şefia AEP pe actualul vicepreşedinte Marian Muhuleţ.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele