Grecia construieste tabere pentru refugiatii veniți din Turcia

0

Grecia va construi două noi tabere provizorii de primire pentru sutele de migranţi sosiţi în aceste ultime zile ca urmare a schimbării de politică a Turciei, a anunţat sâmbătă ministrul pentru migraţii, Notis Mitarachi, informează AFP.

“Vrem să construim două tabere închise în regiunea Serres (nord) şi în regiunea Atenei, cu 1.000 de locuri. Avem nevoie de sprijinul populaţiilor locale. Nu putem lăsa toţi aceşti oameni pe insule”, a declarat Mitarachi la postul de televiziune Skai TV.

Cele două tabere ar urma să ofere găzduire solicitanţilor de azil sosiţi după 1 martie, după anunţul Turciei că nu-i va mai împiedica pe refugiaţi sau migranţi să se îndrepte către Grecia sau restul Europei.

Locuitorii unui oraş din regiunea Serres care ar urma să găzduiască una dintre tabere au manifestat în această săptămână în semn de refuz faţă de această decizie.

Peste 1.700 de migranţi au sosit în această săptămână în Lesbos şi în patru alte insule din Marea Egee, adăugându-se celor 38.000 aflaţi deja în tabere de refugiaţi suprapopulate şi unde condiţiile de trai sunt din ce în ce mai precare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele