Grecia și Turcia fac exerciții militare în estul Mării Mediterane

0
Erdogan
Erdogan
- Reclama -

Turcia şi Grecia continuă escaladarea tensiunilor și fac exerciţii militare rivale în partea de est a Mării Mediterane, transmite News.ro. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, face marţi o vizită în regiune pentru a calma tensiunile între cele două state care sunt aliate în NATO.

 

Ministerul turc al Apărării a anunţat luni organizarea unor ”exerciţii militare de tranziţie” cu ”nave turce şi aliate” marţi, la sud de Insula Creta.

Presa turcă a prezentat acest anunţ drept o ”ripostă” dată Atenei, care a emis tot luni o notă maritimă (Navtex) în vederea efectuări unui exerciţiu militar de antrenament comun cu aviaţia Emiratelor Arabe Unite (EAU) în aceeaşi zonă, în perioada 25-27 august.

De teama excluderii sale de la împărţirea unor imense zăcăminte de gaze naturale în regiune, Ankara a desfăşurat la 10 august nave de război într-o zonă revendicată de Grecia, provocând o escaladare a tensiunilor cu Atena şi îngrijorarea Uniunii Europene (UE).

- Reclama -

Ankara a decis duminică să prelungească prezenţa navei sale Oruç Reis în această zonă cu patru zile, până la 27 august.

”Ne temem ca tensiunile să continue să apese asupra relaţiilor Turciei cu UE şi că o nouă escaladare poate fi plină de consecinţe”, a declarat un oficial german.

Citește și: Turiştii români pot călători în Turcia fără probleme, fără teste COVID-19

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele