Greta Thunberg, arestată în portul Malmoe

1
- Reclama -

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost înlăturată de către forţe de ordine, la o acţiune de blocare a portului Malmö, în Suedia, la doar câteva ore după primul proces în care a fost condamnată – pentru aceeaşi faptă, în iunie – la plata unei amenzi, pentru că nu s-a supus ordinelor poliţiei, relatează The Huffington Post.

 

Şase activişti, inclusiv Greta Thunberg, au fost luaţi pe sus de către Poliţia din Malmö, luni, din cauza ”refuzului de a se supune”, după ce au blocat – din nou – portul oraşului, potrivit poliţiei şi unui fotograf AFP.

Această operaţiune a poliţiei a avut loc la câteva ore după ce tânăra a fost condamnată la plata unei amenzi pentru aceleaşi fapte.

La 19 iunie, împreună cu alţi activişti, Greta Thunberg a blocat accesul în acelaşi port, în semn de protest faţă de folosirea combustibililor fosili, şi a refuzat să se supună ordinelor poliţiei.

- Reclama -

Simion: Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu sau Andrei Marga posibili candidați AUR la președinție

”Este adevărat că mă aflam în acest loc, în acea zi, şi că am primit un ordin pe care nu l-am ascultat, dar ţin să neg” orice delict, a pledat ea luni, la un tribunal din Malmö, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele