UPDATE: Greva dascălilor se poate apropia de sfârșit

0
- Reclama -

Greva continuă, profesorii nu vor doar cei 1000 de lei brut (500 net) oferiți de Guvernul Ciucă-Ciolacu. Liderii sindicali cer cel puțin 2000 de lei brut, deci 1000 de lei net.

Știre inițială

Premierul Ciucă a avansat noile propuneri pentru ca sindicatele din educație să oprească greva. Șeful PNL spune: “Creșterea economică trebuie să se regăsească în veniturile cetățenilor”, lucru evident abia după multe zile de protest.

 

Premierul spune: “Am convenit ca la nivelul Guvernului să adoptăm într-o ședință de Guvern mâine, de 1 iunie, o OUG prin care să asigurăm mărirea salariilor la nivelul personalului didactic și didactic auxiliar cu 1000 de lei brut pe lună și la personalul nedidactic cu 400 de lei brut.

Vom încadra salariului debutantului la nivelul salariului mediu brut pe economie.

- Reclama -

Creșterea de 1.000 de lei va reprezenta o parte din creșterea convenită în noua lege a salarizării, iar de la 1 ianuarie 2024 aceasta să se concretizeze într-o creștere etapizată pe 3 ani, din care în 2024 cu 40%.

Îmi exprim convingerea că sindicatele vor da dovadă de înțelegere și vor conveni că măsurile discutate azi sunt cele care să readucă personalul la catedră și elevii în bănci, iar în seara asta la ora 19.00 vom avea o nouă întâlnire”.

Greva generală din Educaţie continuă

Ce spun liderii de sindicate ieșiți de la negocierile de la Guvern:

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ: Guvernul ne-a propus să se acorde până la finalul anului o sumă de 1000 de lei brut pentru personalul didactic și 400 lei pentru personalul nedidactic.

Profesorii debutanți să aibă salariul de plecare să fie salariul mediu brut pe economie. Prima tranșă pentru 2024 să fie de 40%.

Acum mergem la oameni și vedem care va fi răspunsul.

S-a renunțat la ideea de a se da prime, ci majorări salariale care să fie cuprinsă în grilă.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”: Colegilor noștri le va fi adus la cunoștință.

Este un avans.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele