Grindeanu ar vrea eliminarea taxei de pod de la Cernavodă

1
grindeanu
- Reclama -

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că taxa de pod de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR, iar eliminarea acestei taxe ar fi posibilă dacă va fi asigurată finanţarea şi compensarea banilor din altă parte.

 

„Nu pot să privez, în acest moment, CNAIR de 30 şi ceva de milioane. Dacă se vine cu compensarea din altă parte a acestei sume, nu am niciun fel de problemă. Aştept propuneri de la colegii de alianţă”, a adăugat social-democratul.

„Există diverse forme în ţările care au o infrastructură rutieră dezvoltată de a se lua taxe. Dacă te duci în Ungaria, trebuie să îţi iei o vinietă în momentul în care ai trecut graniţa pe toată infrastructura. Dacă mergi în Italia, plăteşti din 20 în 20 de kilometri sau în Grecia la fel. România nu are o asemenea infrastructură şi nu poate să înceapă să perceapă taxe separate pentru autostradă, când tu nu ai autostradă cap-coadă. Această taxă de la podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Mie nu mi-ar displăcea eliminarea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la CNAIR finanţarea şi compensarea acestei sume din altă parte. Nu pot să privez, în acest moment, CNAIR de 30 şi ceva de milioane”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat marţi despre subiect, într-o conferinţă de presă susţinută după Consiliul Politic Naţional al PSD.

Fabricile de bere și sucuri sunt afectate de scumpirea gazelor naturale. Care este motivul

- Reclama -

El a adăugat că aşteaptă propuneri de la colegii de alianţă privind asigurarea unei surse de finanţare care să compenseze eliminarea taxei de pod de la Cernavodă.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele