
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis joi, la cel de-al 16-lea Congres al Asociaţie Profesionale de Drumuri şi Poduri, că inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărăşan şi Transalpina. Mă bazez pe ei şi pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice româneşti prin infrastructura rutieră de mare viteză, mai afirmă ministrul.
”Am participat astăzi la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociaţie Profesionale de Drumuri şi Poduri. O sală plină de profesionişti în domeniu, oameni care contribuie de ani de zile la dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii din România”, a scris ministrul.
Sorin Grindeanu arată că inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărăşan şi Transalpina.
”Mă bazez pe ei şi pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice româneşti prin infrastructura rutieră de mare viteză. Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), Autostrada Sibiu-Piteşti (A1) şi secţiunea cu tuneluri de pe lotul autostrăzii Lugoj-Deva (A1), sunt doar câteva repere ale acestui obiectiv extrem de important pentru economia României. Avem deja evoluţii remarcabile pentru aceste obiective”, spune ministrul Transporturilor.
Greenpeace, în conflict juridic cu Comisia Europeană
Sorin Grindeanu mai arată că, pe secţiunea A7 de la Ploieşti la Paşcani, finanţată prin PNRR, avem acum 4 contracte semnate iar pe 2 loturi au început deja lucrările. Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitaţie.