Grindeanu le răspunde greviștilor de la CFR

0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, luni, despre greva spontană de la CFR, că toate companiile care ţin de transportul feroviar au nevoie de investiţii masive şi le-a cerut sindicatelor să respecte legea.

 

Despre majorările cerute de angajaţii din sistem, Grindeanu a arătat că, dacă am mări cu 10% salariile în acest moment, doar cu rata inflaţiei, impactul este undeva la peste un miliard de lei, iar statutul feroviarului prevede o majorare şi mai mare de 40%. ”Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse, a spus Grindeanu.

MInistrul Transporturilor a delcarat că situaţia din sistemul feroviar ”este efectul a 30 de ani de neinvestit”, iar companiile se află într-o situaţie dificilă.

”Trebuie să se aplice planurile de redresare. (..) Oricât aş vrea să vă spun că vom veni cu măriri extraordinare, nu vreau să spun acest lucru, cum au făcut alţii înaintea mea. Nu vreau să îi mint pe oameni, poate să sinceritatea mea nu e bună, politic, dar vorbim de o realitate economică. Încerc să găsesc soluţii care să ajute aceste companii pe cheltuieli”, a spus Grindeanu, la sediul PSD.

Despre statutul personalului feroviar, Sorin Grideanu a delcarat că aceste companii nu sunt eficiente din punct de vedere economic.

”Asta nu înseamnă că nu încerc să găsesc soluţii pentru anul 2022. Va intra în vigoare când se va aplica la companii care sunt viabile economic, aplicându-se tot ceea ce înaintea mea s-au angajat cei care au coordonat PNRR şi ministerul Transporturilor, că vor face în 2022, adică eficientizare”, a explicat el.

Marocanul bănuit că i-a ucis pe studenții din Iași, găsit la Roma

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele