Gripa a făcut 18 victime

0

Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 18, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, al cincisprezecelea deces este al unei femei în vârstă de 69 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal. Ea a murit vineri.Un alt deces este al unui bărbat de 40 de ani din Ialomiţa, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, şi el având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Bărbatul a murit în 7 ianuarie. Vineri a mai fost înregistrat decesul unui bărbat de 65 de ani, din judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.
Cel de-al optsprezecelea deces este al unui tânăr de 19 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Acesta a murit luni.

Citeşte şi: Manuale cu erori. Ecaterina Andronescu: Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele