UPDATE GSP: Anchetă DIICOT la Federația de Fotbal. Cum reacționează FRF?

0

Drept la replică FRF:

„Referitor la materialul de presă cu titlul ”DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF”, publicat astăzi, 6 ianuarie, de Gazeta Sporturilor, Federația Română de Fotbal are următorul punct de vedere:

  1. Reprezentanți ai DIICOT nu au fost prezenți la Casa Fotbalului și nici nu au cerut informații sau documente așa cum se pretinde în materialul de presă.
  2. În materialul citat al Gazetei Sporturilor, se aduc acuzații actualei administrații a FRF, acuzații care sunt pure speculații și nu au nicio bază reală.
  3. Federația Română de Fotbal reafirmă că toate operațiunile financiar-contabile și cu caracter sportiv sunt derulate într-o totală transparență față de membrii afiliați și față de autorități. FRF are întreaga disponibilitate să pună la dispoziția instituțiilor abilitate ale statului toate documentele și informațiile în cazul în care acestea vor fi solicitate.”

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal in rem (cercetează deocamdată fapta) la Federația Română de Fotbal (FRF), potrivit Gazetei Sporturilor, care citează un răspuns oficial al parchetului.

DIICOT arată că face urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și evaziune fiscală.

GSP a încercat să obțină mai multe informații pe marginea acestui subiect inclsuiv de la UEFA. Ziarul a trimis forului de la Nyon câteva întrebări, la jumătatea lunii decembrie, însă nici până în acest moment UEFA nu a răspuns.

FRF este condusă de 6 ani de președintele Răzvan Burleanu, reales în funcție în 2018. Federația a cheltuit 37 milioane de euro parcursul anilor 2017 și 2018, în vreme ce în 2016, când România a participat la Euro din Franța, la Casa Fotbalului s-au cheltuit 23 de milioane de euro.

Citește și FRF a oficializat despărțirea de selecționerul Cosmin Contra

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele