Guvern: un condamnat penal este consilier al premierului Nicolae Ciucă

0
remus-borza

Remus Borza a apărut vineri lângă premierul Nicolae Ciucă la o vizită în Buzău. Borza este consilier onorific, neplătit, al primului-ministru. Nicolae Ciucă este al patrulea prim-ministru care îl are pe Borza consilier onorific, în ciuda faptului că acesta are o condamnare definitivă din 2015 la Curtea Supremă pentru conflict de interese.

 

Borza, avocat specializat în insolvență, a fost numit în premieră consilier onorific în 2019 de Viorica Dăncilă. La acel moment, Borza era deputat ex-ALDE. El fusese exclus din partidul lui Tăriceanu pentru că refuzat să voteze moțiunea împotriva guvernului Grindeanu.

Vezi și Demiterea lui Borza a fost publicată în Monitorul Oficial

Avocatul a fost numit ulterior consilier onorific și de Ludovic Orban în mandatul acestuia de premier și păstrat de Florin Cîțu la Palatul Victoria.

În februarie 2015, Remus Borza – la acea vreme administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.

Borza este și Mare Orator al Marii Loji Nationale din România.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele