Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE

A treia doză nu este necesară şi pentru restul activităţilor din ţară

1

Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE. Totuşi, măsura nu afectează valabilitatea certificatului cu două doze pe teritoriul naţional ceea ce înseamnă că documentul poate fi folosit în continuare la restaurante, magazine şi evenimente.

 

Andrei Baciu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a anunţat joi că, în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare şi nu au trecut mai mult de 270 de zile de la imunizare, certificatul este valid.

Vezi și Cehii nu mai cer certificat verde, dar păstrează masca

Dacă termenul a fost depăşit, certificatul nu mai poate fi folosit la călătoriile în UE. Totuşi, măsura nu afectează valabilitatea certificatului în interiorul României.

„Dacă au trecut 270 de zile este necesară doza de booster… Vizează doar partea de călătorii în UE, nu afectează modul cum funcţionează societatea în interiorul ţărilor membre”, a explicat Baciu.

De asemenea, Guvernul a decis să prelungească până la 31 decembrie 2022 valabilitatea certificatului digital.

„Pentru a adapta măsurile la situaţia epidemiologică s-a decis prelungirea pentru certificatele digitale pe care le folosim în România”, a precizat Andrei Baciu.

Iniţial, certificatul digital trebuia să expire la 30 iunie, aşa cum s-a stabilit în UE.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele