Guvernul a încasat peste 170.000 dolari, după destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de droguri către America

0

Guvernul a încasat peste 170.000 de dolari, prin Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), în urma unei colaborări dintre autorităţile din România şi cele din Statele Unite ale Americii, în urma căreia a fost destructurată o grupare organizată care se ocupa cu trafic de droguri către America, bani ce urmau a fi folosiţi în sprijinirea grupării teroriste Hezbollah, a informat, astăzi, Ministerul Justiţiei (MJ) prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Potrivit comunicatului Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiţiei-ANABI, a încasat peste 170.000 de dolari, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiţie şi Agenţia Antidrog (DEA) din SUA, ca urmare a investigaţiilor derulate în cooperare cu autorităţile de aplicare a legii din Statele Unite şi România.

“Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Operaţiuni Speciale, precum şi procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au lucrat îndeaproape cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracţionale stabilite în România. Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obţinute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah. Autorităţile române au arestat membrii grupărilor, aceştia fiind extrădaţi şi condamnaţi în SUA”, mai notează comunicatul.

Sursa citată mai arată că, după obţinerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 de dolari, reprezentând produs al infracţiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiţiei-ANABI.

Ministerul Justiţiei a mai informat că suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată şi intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, relatează Agerpres.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele